Binnenrenovatie

Fine-tunen

We kunnen stilaan gaan ‘fine-tunen’: In het voorjaar zouden we de elektrische installatie volledig op punt moeten krijgen.
De bovenindeling zou ook afgewerkt moeten raken.
Misschien kunnen we dan ook de dakramen en de plankenvloer afwerken. We zien wel…


Een betere boven

Tijdens het hemelvaartweekend plaatsen we de twee dakramen. Boven is het daarmee een héél stuk klaarder.
Volgende actiepunt: een goede vloerbedekking voor op de OSB-platen boven.


Weeral zomervakantie!

Tijdens de zomermaanden stonden onze renovatiewerken op een laag pitje. De verbouwingen bij onze Tim zullen daar wel voor iets tussen gezeten hebben
Mia kwam af en toe wat schilderen boven. Maar elk vrij moment kwamen we genieten in de pannekotter!
In september kwam onze nieuwe kachel er aan. Die bezorgt ons heel wat gezelligheid tijdens de koudere dagen.


Gedaan met slapen op de grond

Vanaf 1 september werk ik deeltijds (4/5). Zo lang het weer nog mee viel, trok ik op mijn vrije dagen en op zaterdag naar Gent bij Tim en Valerie. Daar moest immers nog een pak gemetst worden…

Toen het winter werd, kwam de pannekotter weer volop aan de beurt.
Het behang- en schilderwerk op de verdieping werd afgewerkt, we isoleerden het dak en zorgden voor nieuwe plafonds (tegen de kap).
Ons doel was om de verdieping tegen het eind van het jaar afgewerkt te krijgen. Dat is net niet gelukt. Best dat de kerstvakantie nog een stukje door liep in 2017 ;-). Dat gaf ons de kans om boven nog een laatste duw te doen: eindelijk kwamen we er aan toe om de nieuwe vloerbedekking te leggen: eerste klas eiken planchetten, met dank aan de creatieve ideeën van vinylproducent Moduleo ;-).

Tijdens het eerste weekend 2018 kon ik ook nog de twee kamerdeuren plaatsen zodat we op de laatste dag van de kerstvakantie echt toe waren aan de effectieve slaapinrichting.

Joepie, gedaan met slapen op matrassen op de grond   Op naar 2017!